Приједор: Отворена изложба радова “Бијенале акварела малог формата”

Срна
Приједор: Отворена изложба радова “Бијенале акварела малог формата”

ПРИЈЕДОР - У Музеју Козаре вечерас је отворена изложба “Седмо бијенале акварела малог формата” на којој је изложено 130 радова 85 аутора, већином са простора Србије, БиХ, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић рекао је да је ова изложба, која је организована у сарадњи са Студентским културним центром са Новог Београда, резултат дугогодишње сарадње ове двије установе, односно аутора изложбе историчара умјетности Љиљане Суботић.

“Ово је типична групна изложба, много аутора, много поетика и различитих приступа, а оно што је специфично и што повезује све радове је свјежина и непосредност коју акварел као техника саму по себи чини”, навео је Радоњић.

Он је додао да се већина аутора одлучила за фигуративни приступ тако да осим што ће бити добра за стручњаке да је погледају, поприлично ће се свидјети широј публици.

Аутор изложбе Љиљана Суботић истакла је да је ово седмо бијенале које је карактеристично по томе што његује ту класичну технику и што је концентрисан на мали формат.

“Ово је нама заиста задовољство кад год дођемо у Приједор и сарадња је успостављена од првог бијенала и веома ми је драго да после београдске публике ове радове може да види и приједорска”, навела је Суботићева, која је и кустос Галерије Студентском културном центру Нови Београд.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић је позвао све грађане да погледају ову изложбу акварела која је уједно и још један значајан културни догађај у граду у програму приједорског Културног љета.

Приједорчани ће ову изложбу у Музеју Козаре моћи да погледају до 4. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана