Приједор: Отворена изложба ликовних радова, графике и фотографије

срна
Foto: срна

ПРИЈЕДОР - Изложба радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и приједорског мултимедијалног умјетника Игора Мотла отворена је данас у Приједору у оквиру "Креативног викенда" који организују град и Асоцијација за развој и сарадњу.

Изложбу чини ретроспектива 15 година бањалучке академије по избору професора Милана Крајиновић, фотографије Игора Мотла и графике Андрее Крнетић и Милице Ђерић. Градоначелник Далибор Павловић рекао је да креативна револуција почиње данас отварањем првог "Креативног викенда" уз подршку предсједника Републике Српске, те додао да ће Приједор бити центар збивања у тој области и наредне године.

Он је захвалио умјетницима у Удружењу ликовних умјетника Приједор, као и Асоцијацији за развој и сарадњу, те позвао суграђане да дођу на тродневна планирана дешавања.

Аутор изложених фотографија Игор Мотл, један је од чланова Удружења ликовних умјетника Приједора, рекао је да је комплетна прича у вези са развојем креативне индустрије веома важна у смислу институционалне подршке.

"Она, наравно, није пресудна да би се креативни живот развијао и да би креативци радили, али подршка институција је јако битна и важна и ја се надам да је ово почетак једне јако добре, интересантне, занимљиве приче у Приједору", оцијенио је Мотл.

Предсједник Асоцијације Лара Симовић рекла је да ова асоцијацијам заједно са републичким институцијама и градом Приједоромм води причу у вези са развојем креативне индустрије у Републици Српској. Предсједник Удружења ликовних умјетника Приједор Борис Еремић рекао је да је ово прва изложба постављена у просторијама које је Удружење добило од града на кориштење.

Изложени радови могу се погледати у просторијама Удружења ликовних умјетника Приједора, у згради ватрогасног дома, у недјељу, 3. октобра, од 10.00 до 18.00 часова.

"Креативни викенд" наставља се вечерас концертом Градског хора Приједор у 19.00 часова у Позоришту Приједор, гдје ће у 20.00 часова представу "Кочић међу нама - увијек и заувијек" играти Студентско позориште из Бањалуке и ДИС театар младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана