Приједор: Отворен Седми фестивал цртежа и музике

Агенције
Приједор: Отворен Седми фестивал цртежа и музике

Приједор - У Приједору је отворен Седми фестивал цртежа и музике "Свашта нешто", који је окупио студенте ликовних академија из Београда, Новог Сада, Требиња и Бањалуке.

Директор "Галерије `96" Тихомир Илијашевић рекао је синоћ да су претходни фестивали били унапријед дефинисани или темом или техником, а да се овогодишњи зове "Свашта нешто" зато што ће млади умјетници разне теме изражавати у акварелу, цртежу, фотографији, видео-арту и дизајну.

"Мисија овог фестивала је да се ови врхунски млади умјетници за 20-30 година, када буду излагали и свирали по свијету, радо одазову позивима оних који се у то вријеме буду бавили културом града Приједора", рекао је Илијашевић.

Шеф Одсјека за џез музику Музичке школе "Станковић" из Београда Борис Лемајић рекао је да су његови ученици на овај фестивал позвани након што су домаћини путем интернета погледали један њихов наступ у Београду.

"Имамо доста успеха. Наши ученици студирају у Америци, Холандији, Аустрији, Њемачкој и успешно се баве музиком", рекао је Лемајић.

У музичком програму синоћ је наступио џез ансамбл Музичке школе "Станковић" из Београда, за 14. мај најављен је концерт "Александар Шево џез трија" и солисткиње Татјане Топић из Бањалуке, а посљедње фестивалске вечери допринос обиљежавању 50 година "Битлса" даће тамбурашки оркестар Српског културно-умјетничког друштва "Доктор Младен Стојановић" Приједор, ученици Музичке школе "Саво Балабан" Приједор и овдашњи рок музичари.

Седми фестивал цртежа и музике "Свашта нешто" трајаће до 18. маја, када ће бити отворена изложба радова насталих у току фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана