Приједор: Одржано вече аматерског хорског пјевања

Агенције
Приједор: Одржано вече аматерског хорског пјевања

Приједор - Вече аматерског хорског пјевања одржано је у Приједору у организацији овдашњег Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Осман Џафић" и уз учешће седам хорова из Приједора, Санског Моста, Велике Кладуше, Бугојна и Кључа.

Секретар КУД-а "Осман Џафић" Приједор Алма Семанић рекла је синоћ да ово друштво постоји више од 40 година, а да је хорска секција основана 2004. године и да је наступила широм БиХ и Европе.


"Први пут организујемо вече аматерског хорског пјевања у Приједору. Разлог је што волимо да пјевамо, дружимо се и забављамо", рекла је Семанићева новинарима у Приједору.

Диригент Женског камерног хора "А виста" Приједор Бранка Настић рекла је да хор постоји од фебруара ове године и броји око 25 чланица.

"На нашем репертоару су разноврсне композиције, од духовних, руских и српских црквених пјесама, као и класичних које су прилагођене женским камерним хоровима, до савремених", рекла је Настићева.

Умјетнички руководилац Вокалног ансамбла Бугојно Самира Мерџанић рекла је да овај хор постоји 20 година и да је, поред наступа у БиХ, гостовао у Француској, Хрватској, Македонији и Србији.

"Први пут смо у Приједору и ово је један питом, мирани диван град. Група броји 18 чланова, али вечерас наступамо у крњем саставу. Од награда издвајамо златну медаљу на међународном такмичењу у Бијељини, прву награду на хорском фестивалу у Охриду, те гран при за дјечији дио ансамбла и награду за најбољег диригента на хорском шампионату жЛеге Артисж у Тузли", навела је Мерџанићева.

Осим ова три хора, у сали Позоришта Приједор синоћ су наступили и Градски женски хор КУД-а "Тоно Хроват" из Велике Кладуше, хор КУД-а "Стари град" из Кључа, вокална група "Амено" из Приједора и Мјешовити хор "Хармони" из Саснког Моста са својим подмлатком, хором "Мелоди".

Вече аматерског хорског пјевања завршено је наступом хорова "Хармони" и "Мелоди" из Санског Моста који су заједно извели пјесму "Љубав може све", шаљући поруку мира и љубави и честитајући 20. новембар, Међународни дан дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана