Приједор: Одржано донаторско "Вече клавира"

Срна
Приједор: Одржано донаторско "Вече клавира"

ПРИЈЕДОР - Донаторски концерт под називом "Вече клавира" одржан је вечерас у приједорском позоришту у организацији Музичке школе "Саво Балабан".

Свој таленат пред домаћом публиком представили су вишеструко награђивани ученици другог разреда средње музичке школе на клавирском одсјеку Филип Дукић и Никола Ђоројевић.

Приход прикупљен од улазница, чија је цијена била пет КМ, намијењен је за њихово даље усавршавање.

Директор Музичке школе "Саво Балабан" Аљоша Новаковић рекао је новинарима да је подршка талентованим младим пијанистима потребна ради учешћа на предстојећим међународним такмичењима.

"У питању су фантастични ученици који су већ у првој години средње школе остварили огромне резултате", нагласио је Новаковић.

Он је додао да су за њихов успјешан рад најзаслужнији њихови професори клавира - Бранкица Црногорац и Анђела Лајић, које су биле и покретачи идеје о организовању овог донаторског концерта.

Лајићева је истакла да су ова два ученика изузетно талентована и да су заслужили да им се организује један овакав концерт, чији је циљ прикупљање средстава за све њихове наступе, такмичења и усавршавање.

Иако је тек почетак године, млади пијаниста Никола Ђоројевић је већ освојио прву награду и био лауреат такмичења у Шапцу, те другу награду у Београду, а припрема се за такмичења у Вараждину, Бијељини и за бањалучки Бијенале.

Ђоројевић је рекао да му је овај концерт добра припрема за будућа такмичења.

Његов колега Филип Дукић изјавио је да се и он припрема за иста такмичења, а да међу њима постоји само позитивно ривалство и, прије свега, другарство.

На репертоару су вечерас била клавирска дјела Моцарта, Бетовена, Шопена, Скрјабина, као и дјела популаарне музике.

Вече је употпунио наступ професора соло пјевања Анете Шурлан.

Солидно попуњена сала приједорског позоришта и продатих око 200 улазница, потврда су да је донаторски концерт био успјешан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана