Приједор: Комична прича купила публику

Снежана Тасић
Приједор: Комична прича купила публику

Приједор - Представа "Вечера будала" коју је по тексту Франсиса Вебера режирао бањалучки глумац и редитељ Слободан Перишић премијерно је изведена на сцени Позоришта Приједор.

Комедија која говори о намјери тројице пријатеља да организују вечеру на коју ће сваки довести по једну будалу, одушевила је у уторак увече бројну публику. Ријеч је о комаду који је са великим успјехом извођен на бројним позоришним сценама широм свијета.

- По првим реакцијама се види да се представа свидјела публици и надам се да ће имати успјеха у региону - казао је Перишић.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош истиче да је дуготрајни аплауз рекао све о новом комаду на сцени.

- Прије свега, ријеч је о веома квалитетном тексту који на комичан и тужан начин осликава друштво - казао је Барош.

У "Вечери будала" преплићу се елементи комедије карактера и интриге. Улогу Пињона, страственог заљубљеника у израду макета свјетских грађевина, игра Бранко Јанковић, глумац Народног позоришта РС из Бањалуке.

- Задовољан сам реакцијом публике и на видјело је изашао тај позитиван став који смо имали све вријеме рада на представи - рекао је Јанковић.

У представи играју и Синиша Вучићевић, Деан Батоз, Раденко Билбија, Мирела Предојевић, Жељко Касап, Желимир Ривић, Јелена Сексен. Сценограф је био Марко Билбија, костимограф Јелена Видовић. Музику је изабрао Петар Билбија, док је за графички дизајн био задужен Вања Влачина. Представу ће моћи да види и бањалучка публика вечерас у 20 часова на сцени Народног позоришта Републике Српске.

Вебер

Франсис Вебер је први успјех на сцени остварио  драмом "Киднаповање" (1968), која се осам мјесеци непрестано играла у Паризу. Ипак, као његов најуспјешнији пројекат показао се филм "Вечера будала", а Холивуд је одмах послије премијере филма откупио ауторска права за римејк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана