Приједор: Изложба графика студената бањалучке и требињске академијеп

Срна
Приједор: Изложба графика студената бањалучке и требињске академијеп

Приједор - У "Галерији 96" у Приједору вечерас је отворена изложба графика дванаест студената Академије умјетности у Бањалуци и Академије ликовних умјетности у Требињу.

Директор Галерије Тихомир Илијашевић истакао је да је ријеч о изузетној изложби даровитих студената графика са ове двије академије.


"До сада смо у овом простору имали прилике да видимо графике студената бањалучке академије, а сада имамо могућност да направимо паралелу између двије школе професора и два различита рукописа графике. Ово ће од сада постати традиција да заједно излажу", рекао је Илијашевић.

Он је додао да радови квалитетом и зрелошћу премашују њихове године и године учења и да се нада да ће догодине бити могућности да се најбољи студенти графике са ових академија и награде.

Приједорчани ће око 25 изложених графика три студента из Требиња и девет из Бањалуке моћи да виде до 8. августа.

Виши асистент на Академији умјетности у Бањалуци на предмету графика Милан Крајиновић рекао је да је ово значајна изложба и сусрет студената са различитих академија, не толико да би се поредили, већ да комуницирају.

"Ту смо заједно на једном простору, а заправо јако мало се сусрећемо и не знамо много једни о другима и ово је одлично мјесто за то", истакао је Крајиновић.

Након отварања изложбе испред галерије је одржан концерт београдских џез музичара под називом "Четири диве и пијаниста и контрабасиста".

На концерту су наступиле Јелена Јововић, Катарина Качунковић, Ирена Благојевић и Бобана Ђорђевић, које су недавно отвориле Београдски џез фестивал.

Клавир је свирао Александар Грујић, а контрабас Пеђа Ковачевић из Бањалуке.

Ова свечаност у славу љепоте ликовне и музичке умјетности дио је програма "Љето у Приједору". У оквиру овог програма у Љетној башти вечерас је приказан њемачки филм "Родитељи", други филм у Седмици њемачког филма која на отвореном траје до 11. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана