Пријатељи се опростили од Маринка Маџгаља

Б92
Пријатељи се опростили од Маринка Маџгаља

Од глумца Маринка Маџгаља, који је послије дуге и тешке болести умро 26. марта, опростили су се колеге и пријатељи на комеморацији у позоришту Атеље 212.

Маџгаљев колега и управник Атљеа 212 Бранимир Брстина отворио је комеморацију ријечима да је "одлазак Маринка Маџгаља велики губитак за позориште".


"Његово време је тек требало да дође. Отишао је наш драги друг, омиљени глумац", рекао је Брстина.

"Маринко Маџгаљ је могао све као глумац на сцени, а у животу је био велики шмекер", изјавио је његов колега Гордан Кичић. Кичић је рекао да су се он и Маринко познавали од дјетињства и да су заједно студирали на Факултету драмске умјетности, а потом и радили у позоришту.

"Маринко је био духовит и неодољив. Волео је да буде вољен, а и он је обожавао људе", истакао је Кичић.

Маринкова професорка на Факултету драмске умјетности Гордана Марић испричала је како је Маринко на пријемном испиту показао велики таленат и да је и њу и друге чланове комисије изненадио својом енергијом и оригиналношћу. Она је напоменула да је Маринко Маџгаљ уписао ФДУ као гимназијалац и да је током глумачког школовања постајао све вреднији и вреднији. "Био је омиљен међу колегама у класи који су тражили да са њим раде", рекла је Марић и напоменула да је то посебно био случај са девојкама.

Глумац Андрија Милошевић је рекао да је својевремено намјенски ставио једну представу на сцену само да би имао прилику да ради са Маринком. "Често сам га звао да му кажем да сам по узору на њега почео нешто да радим у глумачкој професији", навео је Милошевић и додао да ће наставити и даље да се угледа на свог колегу и друга Маринка Маџгаља.

"Украо сам му много фора и можда ће тако он кроз мене наставити да живи", рекао је Милошевић, док је водитељ Огњен Амиџић рекао да "човек стварно умире тек кад га забораве". "Ја те, брате, нећу заборавити", рекао је кроз сузе водитељ и Маџгаљев колега из групе Фламингоси.

Горица Поповић је рекла да је велика туга што Маринко више неће радити са својим колегама из Атељеа 212 и што више никада неће ући у то позориште и све озарити својим осмјехом.
На комеморацији је пуштен и инсерт из серије "Рањени орао" у ком Маџгаљ пева стару севдалинку "Крадем ти се у вечери ране".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана