Прича о дјеци из "колоне": Премијера филма "Пут у непознато" у новембру

ГС
Foto: b92.net

Премијера дугометражног документарног филма "Пут у непознато", који приказује животни пут дјеце из "колоне" током акције "Олуја", предвиђена је за прву половину новембра у Београду.

Актери овог филма, чији је циљ да осјетљиву причу о дјеци из "колоне" обради објективно и професионално, емотивно и искрено, сада су већ одрасли млади људи, преноси Б92.

Многи од њих данас су високо образовани људи, успјешни у својим струкама, пословним подухватима, науци, умјетности и другим областима. То говори о другој страни трагичног догађаја - оптимистичној, која показује потенцијале, издржљивост и вредноћу Срба из Хрватске.

У току је припрема филма "Пут у непознато", који ће трајати 50 минута.

У пројекту, који би требало да да трајни допринос историјском памћењу свих српских страдања али и дизања из пепела, учествују: Ненад Јуришић, аутор; др Милан Гулић, др историје, стручни консултант на сценарију у области историјских чињеница и супервизор аутентичности коришћене грађе; мр Сава Самарџић, историчар, стручни консултант; Милена Шећеровић, стручни консултант - архивска грађа, Драгана Јуришић, продуцент; Небојша Матејић, извршни продуцент; Данко Перић, стручни консултант и други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана