Преминуо редитељ и писац Владимир Лале Андрић

Срна
Foto: Printscreen/Youtube

БЕОГРАД- Српски писац, редитељ и драматург Владимир Лале Андрић преминуо је у уторак у Београду, у 76. години, објавио је РТС.

Владимир Андрић је био дугогодишњи уредник Редакције Дјечјег и школског програма Радио-телевизије Београд, а познат је био по режији прве верзије филма “Шешир професора Косте Вујића” према роману Милована Витезовића, са Павлом Вуисићем у главној улози.

Аутор је телевизијских серијала за дјецу и младе “Лаку ноћ, децо”, “Пустолов”, “Биографије", "Јунак нашег детињства", "Дом у којем живим", "Песници свог заната", "Дај ми крила један круг", шест позоришних драма, двадесетак радио-драма и више филмских сценарија.

Андрић је рођен 1944. у Обреновцу, завршио је гимназију у Ваљеву, а дипломирао режију на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, данашњи ФДУ у Београду.

Од 1968. био је уредник у Редакцији дјечјег програма, касније и одговорни уредник Редакције, до пензионисања 2009. године.

Редитељ је разних телевизијских играних филмова, драме су му изведене на радију и игране у позориштима, а објавио је више књига поезије и прозе.

Добитник је великог броја награда.

Сахрана ће се обавити у ужем кругу породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана