Кустурица се огласио: Преминуо велики српски редитељ

Срна
Кустурица се огласио: Преминуо велики српски редитељ

БЕОГРАД - Преминуо је велики српски редитељ Младен Матерић, објавио је прослављени српски режисер Емир Кустурица.

"Младен Матерић је склопио очи испустио душу заливену сузама медицинског особља једне тулушке болнице, синова Пеђе и Влатка и своје жене Весне. И, ено га, већ је прошао кроз царска врата на путу ка заслуженом крају", навео је Кустурица.

Према његовим ријечима, срећна околност је када човјек у животу има више најбољих пријатеља, несрећа је када оде онај који је био први међу најбољим.

"Млађиним одласком мене стиже осјећај да сам вишак. Никада нисам мислио да ћу живјети дуже од Чиче. И сада знам, нико ме више никада неће обрадовати, насмијати као мој Чича, никада неће бити оних `консензус кафа` које смо испијали срећући се по којим све континентима, нико ме неће обрадовати својом појавом као што је то чинио Млађо Чичкинсон", пише Кустурица.

Каже да је љето почело никако и да први пут осјети значење стиха једне циганске пјесме "“Ја се више не радујем љету", преноси портал "Искра".

Народно позориште Републике Српске такође је објавило да је након краће болести, у 71. години преминуо редитељ и професор сценског покрета Младен Матерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана