Преминуо легендарни бубњар

Танјуг
Преминуо легендарни бубњар

СИДНЕЈ - Првобитни бубњар аустралијске хеви метал групе AC/DC Колин Бурџес преминуо је у 78. години, објављено је на „Фејсбук“ страници хард рок бенда, док узрок његове смрти није познат.

-Веома је тужно чути да је Колин Бурџес преминуо. Он је био наш први бубњар и веома поштован музичар. Срећне успомене, почивај у миру Колине", написано је у објави на Фејсбуку.

Аустралијски бенд су 1973. године основали браћа Ангус и Малком Јанг, којима су се тада придружили Бурџес, певач Дејв Еванс и басиста Лари Ван Кридтом, преноси ТМЗ.

Међутим, наредне године, Бурџес је избачен из групе послије хита "Can I sit next to you girl" и првог наступа у ноћном клубу Чекерс у Сиднеју, У Аустралији, пошто су га чланови бенда оптужили да се појавио пијан на сцени.

Бурџеса су замиенили бројни бубњари, све док се 1975. године AC/DC није придружио Фил Руд.Касније је, заједно са осталим члановима познатог бенда, 1988. године примљен у аустралијску кућу славних ARIA.

Прије него што се придружио AC/DC Бурџес је између 1968. и 1972. године свирао бубњеве у популарном аустралијском рок бенду под називом The master apprentices.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана