Преминуо Крис Кристоферсон, глумац и легенда кантри музике

ГС
Преминуо Крис Кристоферсон, глумац и легенда кантри музике

Крис Кристоферсон, утицајни амерички пјевач, текстописац и глумац, преминуо је у 88. години.

Кристоферсонова породица потврдила је његову смрт у недјељу увече, рекавши да је “преминуо мирно” код куће  на хавајском острву Мауји протекле суботе.

-Сви смо тако благословљени што смо провели вријеме с њим. Хвала што сте га вољели свих ових година, и када видите дугу, знајте да нам се свима смијеши - стоји у изјави коју су потписали његова супруга Лиса, његово осморо дјеце и седморо унучади.

Крис Кристоферсон је рођен у Браунсвилу, у држави Тексас, 22. јуна 1936. године. Од 2004. године био је члан Куће славних кантри музике.

Кристоферсон је направио низ великих хитова попут “ Me and Bobby McGee ” и “ Help Me Make It Through the Night ”.

Био је и успјешан глумац.

Кристоферсон је био спортиста пјесничког сензибилитета, бивши војни официр и пилот хеликоптера.

Почетком 1970-их, када се већ етаблирао као пјевач, започео је и глумачку каријеру. Једна од његових најпознатијих улога је она у филму “Звијезда је рођена” уз Барбру Стрејсенд, што је био један од најпопуларнијих филмова у 1976. години. Играо је и главне улоге у хит филмовима “Пет Гарет и Били Кид”, “Конвој” и “Врата раја”.

Радећи као пилот хеликоптера превозећи раднике између нафтних поља у Луизијани и платформи на мору написао је неке од својих најупечатљивијих пјесама, укључујући “ Sunday Morning Comin' Down”, која је у изведби Џонија Кеша постала хит број 1 у САД-у.

Кристофферсон је остао и познат по бурном животу којег су пратиле бројне дјевојке, алкохол и марихуана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана