Преминуо глумац Денис Фарина

Euronews
Преминуо глумац Денис Фарина

Денис Фарина, бивши чикашки полицајац који је своју униформу замjенио легендарним улогама полицајаца на телевизији и великом платну, преминуо је 22. јула у болници у Аризони.

Фарина је преминуо од крвног угрушка у плућима, саоштила је његова публицисткиња Лори де Вал. Имао је 69 година.

Рођен у Чикагу 1944. године, Фарина је свjетску славу стекао играјући полицајце (али и мафијаше), након што је ту професију осамнаест година усавршавао у стварном животу.

Фарина је каријеру у фимлској индустрији започео сарађујући са редитељем Мајклом Маном, али не као глумац, већ као савjетник приликом снимања филма. Како је показао заинтересованост и за посао испред камере, 1981. године добио је малу улогу у Мановом филму “Лопов”, да би послijе заиграо у “Криминалистичким причама”. Након тога сарађивао је са Маном и у телевизијској серији “Пороци Мајамија”.

Међу његовим најпознатијим улогама су оне у култним остварењима “Поноћна трка” и “Ухвати Шортија”, а играо је и FBI агента у првом филму о Ханибалу Лектору “Ловац на људе” Мајкла Мана, као и у филму “Снеч - свиње и дијаманти” Гаја Ричија, преноси “Euronews”. Стивен Спилберг повjерио му је једну од улога у филму “Спашавање редова Рајана”.

Телевизијску публику освојио је осамдесетих година у серији “Криминалистичке приче” у којој је играо поручника Мајка Торела. Посљедњих година постао је дио свакодневице бројних заљубљеника у криминслистику, играјући у популарној серији “Ред и закон”.

Имао је троје дјеце из брака са бившом женом Патрисијом, од које се развео 1980. године. Посљедњих година био је у вези са Меријен Кејхил, за коју је тврдио да је љубав његовог живота. За собом је оставио шесторо унучади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана