Преминуо Десимир Станојевић

Танјуг
Преминуо Десимир Станојевић

БЕОГРАД - Глумац Десимир Станојевић преминуо је јутрос у 70. години у свом стану у Београду, потврђено је у Позоришту на Теразијама, где је до одласка у пензију био стални члан ансамбла.



Десимир Станојевић је рођен 7. октобра 1950. године у Нишу.

Играо је у Народном позоришту у Нишу од 1970. до 1990. године а од 1991. у Позоришту на Теразијама у Београду. Оснивач је Омладинског позоришта "Трећа половина" у Нишу.

Заслужан је за извођење првог мјузикла у историји Нишког позоришта, "Виолиниста на крову", као и за постављање мјузикла "Цигани лете у небо" у нишком "Народном позоришту", у његовој режији.

Станојевић ће највише остати упамћен по улози Вукашина Голубовића у телевизијској серији "Срећни људи".

Више од 20 година играо је у Позоришту на Теразијама неке од најзахтевнијих улога, попут оних у мјузиклима "Грк Зорба" и "Цигани лете у небо".

Његова позоришна каријера била је увјерљива, а према бројним свједочењима његових колега, међу којима су Тања Бошковић, Снежана Савић, Иван Бекјарев био је даровит глумац који је умео јако лепо да пева.

Станојевић је оставраио и неколико улога на филму.

Био је део оставрења "Лагер Ниш", "Полицајац са Петловог брда", "Новогодишња прича", "Бићемо прваци света"...

Десимир је иза себе оставио две ћерке Нину и Соњу. Нина је завршила Музичку академију у Новом Саду и ради у Симфонијском оркестру РТС-а, док се Соња одлучила за ветерину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана