Преминуо чувени Хагрид из „Харија Потера“

ГС
Преминуо чувени Хагрид из „Харија Потера“

ГЛАЗГОВ - Славни глумац Роби Колтрејн преминуо је у 72. години.

Тужну вијест је за стране медије потврдио његов агент. Колтрејн је преминуо у болници близу свог дома у Ларберту у Шкотској. Награђивани глумац је био лошег здравља посљедње две године.

У својој изјави Белинда Рајт описала је Колтрејна као „јединствени таленат“.

-Вјероватно ће га у деценијама које долазе најбоље памтити као Хагрида у филмовима о Харију Потеру, улози која је донијела радост и дјеци и одраслима широм свијета - рекла је она.

Ентони Роберт Мекмилан, професионално познат као Роби Колтрејн, рођен 30. марта 1950. године, био је шкотски глумац, комичар и писац.

Двоумио се о својим способностима као сликара и пребацио се на наступе уживо, глумећи у позоришним трупама и радећи стендап наступе, узевши псеудоним Колтрејн као омаж славном јез музичару Џону Колтрејну.

Свјетску славу стекао је као Рубеус Хагрид у серијалу филмова о Харију Потеру (2001–2011), и као Валентин Дмитрович Зуковски у филмовима о Џејмсу Бонду – „Златно око“ (1995) и „Свијет није довољан“ (1999).

ТВ екране освојио је као форензички психолог др Едвард Фиц Колтрејн у ТВ драми о убиствима "Крекер", за коју је освојио три узастопне награде БАФТА за најбољег глумца, које је изједначио само још један глумац, Мајкл Гембон.

Глумац је такође дао незаборавне наступе у филмовима, укључујући "Nus On The Run“, „Mona Lisa“ и „Ocean's 12“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана