Преминуо чувени глумац из хит филма „Паразит“

ГС
Преминуо чувени глумац из хит филма „Паразит“
Foto: Танјуг/АП | Преминуо чувени глумац из хит филма „Паразит“

СЕУЛ - Ли Сун-кјун, најпознатији корејски глумац, глобално познат по својој улози у филму „Паразит“, који је добио „Оскара“, пронађен је мртав у аутомобилу у парку у Сеулу, јавили су медији у Јужној Кореји, а преноси Сан.

Ли је имао само 48 година.

Како преносе корејски медији, Сун-кјун је у тренутку смрти био под истрагом полиције, због сумње на употребу дроге.

Медији су прво јавили да је "човјек у 40-тим годинама пронађен без свијести" у једном парку у Сеулу, да би касније била потврђено да је ријеч о чувеном глумцу. Послије тога се појавила и информација да је ријеч о Сун-кјуну.

Полиција је раније у току дана добила позив од супруге глумца да је у њиховом дому пронашла поруку у којој он најављује самоубиство. Започета је потрага за њим.

Као што је раније пренио Кореја Тајмс, Сун-кјун је неколико пута ухваћен у уживању наркотика у ексклузивном локалу у Сеулу, а полицији је изјављивао да му је "хостеса подметнула дрогу".

Неколико дана прије смрти, Сун-кјуна је полиција испитивала три пута, а сесија испитивања која се десила прошлог викенда трајала је чак 19 сати.

Закони у Јужној Кореји су веома оштри, кад је ријеч о дроги - казне иду од шест мјесеци, па чак до 14 година за повратнике.

Постојало је велики интерес око истраге, која је нанијела знатну штету његовом угледу. Избачен је из No Way Out, мистериозне ТВ серије чије снимање је почело у октобру.

Сун-кјун је постао свјетски познат по улози Донг Ика жоца у богатој породици Парк у коју су се касније инфилтрирали чланови сиромашне породице који су се представљали као неповезани појединци у хит-филму „Паразит“, који је 2020. освојио Оскара за најбољи филм. Ово је први филм који није на енглеском који је освојио Оскара у овој категорији.

Сун-кјун је освојио награду за изванредну улогу Удружења филмских глумаца 2021. за улогу у овом филму, а добитник је многих других награда.

Глумац, који је био у браку с глумицом Јеон Хyе-јин и имао два сина, имао је глумачку каријеру дужу од двије деценије.

Глумио је главну улогу у десецима филмова и ТВ емисија, поставши познато име у периоду око 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана