Преминула комичарка Џоан Риверс

Б92, АП, Таnjуг
Преминула комичарка Џоан Риверс

Америчка комичарка и водитељка Џоан Риверс (81) преминула је 4. септембра у њујоршкој болници Маунт Синај, саопштила је њена ћерка Мелиса Риверс а преноси агенција АП.

Риверс је крајем августа хитно превезена у болницу након што је доживjела срчани удар. Амерички медији јавили су тада да је 81-годишња глумица била на операцији гласних жица на клиници у Њујорку када је дошло до компликација. Риверс је изненада престала да дише, те је донijета одлука да се смjеста пребаци у болницу Маунт Синај.

Омиљено телевизијско лице, Риверс је 50 година присутна у шоу бизнису. Најпознатија је као водитељка модне емисије "Fashion Police " на каналу "Е!". Такође има и свој онлајн шоу "In Bed With Joan" као и ријалити шоу са својом ћерком који се емитује на каналу WEtv.

Ауторка је неколико данас уобичајених водитељских питања као што су "Можемо ли да разговарамо?") и "Кога то носите?", мислећи на модну креацију коју је одређена позната личност понијела на црвеном тепиху.

Родом из Њујорка, Риверс је ушла у шоу бизнис сањајући о позоришној каријери. Временом је комедија постала начин којим се изржавала између двије улоге.

"Неко је рекао 'Можеш да зарадиш шест долара наступајући по клубовима, а ја сам помислила ето посла за мене. Боље то него да по цио дан куцам на машини", испричала је 2013. популарна комичарка, говорећи о својим почецима.

Комедију и своје комичарске наступа често је упоређивала са наркотицима.

"Није ми потребна права дрога. Није ми потребан алцохол. Потребна ми је радост коју осјећам док наступа. То ме покреће. Ништа друго ми није потребно", казала је у разговору за "Hollywood Reporter " 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана