Преминула глумица Данијела Угреновић

Танјуг
Foto: 24седам.рс

БЕОГРAД - Глумица Народног позоришта у Београду Данијела Угреновић преминула је изненада 15. септембра у 53. години, саопштили су из Народног позоришта.

Рођена је 14. маја 1969. године у Дубровнику.

Дипломирала је на Факултету драмских умјетности, у класи проф. Владимира Јевтовића, 1994. године, када је и постала стална чланица ансамбла Драме Народног позоришта, заједно с колегама са класе Наташом Нинковић, Нелом Михаиловић, Борисом Пинговићем и Данијелом Кузмановић.

Својом појавом, јединственим талентом, увјерљивошћу и сценском снагом пленила је пажњу публике и критике.

На матичној сцени остварила је низ упечатљивих рола у представама „Месец дана на селу" (Верочка), „Живот је сан" (Росаура), „Путујуће позориште Шопаловић" (Гина), „Развојни пут Боре шнајдера" (Лина), „Максим Црнојевић" (Анђелија), „Зли дуси" (Виргинска), „Иванов" (Зинаида Савишна)...

Последњу премијерну улогу у Народном позоришту одиграла је пре непуних годину дана, 25. септембра прошле године, у драми Александра Николајевича Островског „Вуци и овце", у режији Егона Савина који јој је поверио лик Анфусе Тиховновне.

Наступала је с великим успјехом и на другим сценама - Будва Град театар („Каролина Нојбер"), Атеље 212 („Велика свеска"), Културни центар Тиват („Ненаграђени љубавни труд"), „Мадленианум („Тесла"), Битеф театар („Ивона кнегиња Бургундска", „Госпа од мора", „Моја домовина седам снова", „Зимске баште"), Позориште „Бошко Буха" („Плава птица")...

Телевизијска публика памтиће је по улогама у серијама „Жене са Дедиња", „Моја генерација З", „Погрешан човек" и „Горе доле".

Датум и мјесто сахране, као и вријеме и мјесто комеморације, биће накнадно саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана