Преминула Џули Круз, пјевачица и сарадница Дејвида Линча

Б.П.
Преминула Џули Круз, пјевачица и сарадница Дејвида Линча

ЛОС АНЂЕЛЕС - Џули Круз, култна пјевачица чија је етерична музика у великој мјери обиљежила филмско стваралаштво режисера Дејвида Линча, умрла је у 65. години.

Њен супруг Едвард Гринан потврдио је ову информациују на „Фејсбуку“ уз дирљиви опроштај од своје животне партнерке

-Напустила је свијет под сопственим условима. Без жаљења. Сада ће заувијек лутати. Нека ти душа почива у миру љубави - написао је Гринан.

Рођена је у Ајови 1956. године, а њена сарадња са Линчом започела је 1986. и његовим филмом "Плави сомот", у којем се чује њена вокална сарадња са Анђелом Бадаламентијем  у нумери "Mysteries of Love".  Године 1990. појавила се заједно са Николасом Кејџом и Лауром Дерн  у Линчовој авангардној представи "Industrijska simfonija broj 1." Најпознатија пјесма у каријери Крузове била је "Falling",  инструментална музика, коју је написао Бадаламенти, а која је  коришћена као тема за култну серију "Твин Пикс", која је дебитовала 1990. године. Линч је специјално за Џули написао текст за вокалну верзију, која је било хит широм планете. Појавила се и као лик у серији, пјевајући у градским баровима као и у филму "Ватро, ходај са мном". Године 2017. појавила се у трећој сезони serije "Твин Пикс", а сам Линч је рекао da je њихов пословни однос специфичан.

-Изгледа да је она моја млађа сестра. Не волиш оно што ти старији брат каже да радиш. Понекад се мораш наљутити. И јесте ли икада видјели њено расположење? Свако може изгледати смијешно када је љут, али много је волим - рекао је Линч.

Током каријере снимила је неколико соло албума, а најпознатији су "The Voice of Love"(1993), "The Art of Being a Girl"(2002) i "My Secret Life (2011). Због дијагнозе лупуса повукла се из свијета музике 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана