Премијере представа најмлађих глумаца у Седмици Студија Јазавац: Машта и таленат поносно на сцени

Александра Маџар
Премијере представа најмлађих глумаца у Седмици Студија Јазавац: Машта и таленат поносно на сцени

Бањалука - Одрастање уз умјетност и кроз умјетност чини да дјечија машта постане стварност, да се млади животи неупрљани проблемима хране исконским вриједностима и да се од малена душа шири позориштем, поезијом, прозом, музиком.

Као и у свему у животу, тако је и за овакво одрастање потребно имати оне старије, искусније који су себе пронашли у том бесконачном свијету стваралаштва, да би уз њих било лакше и сигурније корачати. Своје прве кораке на том путу многи су направили у Студију "Јазавац", основаном у склопу Градског позоришта "Јазавац" у Бањалуци, прије пет година. Више од 200 малишана одлучило се да један дио свог дјетињства посвети глуми, али и едукацији о свим облицима умјетности са којим их несебично упознају глумци Велимир Бланић, Слађана Зрнић, Драгана Марић, Николина Јелисавац, а недавно се тиму придружила и Белинда Божичковић. Резултате рада и ове године показаће у склопу Седмице Студија "Јазавац" која ће бити одржана од 13. до 18. јуна, када ће се полазници представити публици и све оно што су научили. Ментори свих група сагласни су у једном, поносни су што су дио одрастања својих чланова, а за "Глас Српске" су објаснили и зашто. Један од оснивача Градског позоришта "Јазавац" Драгана Марић истиче да су полазници њиховог студија највећи показатељи њиховог успјеха.

-  Најпоноснија сам, а и најсрећнија када видим у какве људе израстају дјеца која су дио Студија, када с поносом оду на кастинге и добију прилику да се покажу, када заврше своје јавне наступе, представе и буду тужни што долази љетна пауза у којој неће имати часове и представе - истакла је Марићева.

Рад са малишанима, Велимира Бланића научио је посебној врсти одговорности.

- Када радите са тако осјетљивом групом младих морате све вријеме бити концентрисани на оно што говорите и оно што чините. Колико они уче од мене толико и ја учим од њих и на томе сам им захвалан. У групама које водим налазе се јако паметна дјеца, одлични ученици, добри људи, а кад сагледате све то схватите да сте поносни што имате привилегију дружити се и квалитетно проводити вријеме са њима - истакао је Бланић.

И Слађана Зрнић поносна је на идеју да заједно стварају  публику, која ће знати да гледа представе.

- Чињеница је да је Студио "Јазавац" расадник талената. И нарочито сам поносна на преданост, дисциплину и етику младих полазника. Радим са тинејџерима и увијек се дивим њиховом знању, и енергији. Увијек ме мотивишу да радим још више - испричала је Зрнићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана