Премијера у Градском позоришту Јазавац: Урнебесни заплети исмијали пороке друштва

Мирна Пијетловић фото: А. Чавић
Премијера у Градском позоришту Јазавац: Урнебесни заплети исмијали пороке друштва

Бањалука - Држати пуних сат и двадесет минута апсолутну пажњу публике, која ће се при том смијати и забавити, представља и те како тежак задатак комедије која је, иако се многима тако не чини, велики изазов, ако не и највећи, како за редитеља, тако и за глумце.

Умијеће је и пронаћи праву мјеру, односно дозу хумора на сцени те избјећи баналности у изразу, а ако је судити по реакцијама публике, али и стручне позоришне јавности, све то је успио глумачки ансамбл Градског позоришта "Јазавац" са редитељем Жељком Стјепановићем на челу. Они су у недјељу увече премијерно извели представу "Пиџама за шесторо", рађену по добро познатом тексту Марка Камолетија.

Брза и духовита игра глумаца, те радња коју је Стјепановић смјестио између Бањалуке, Приједора и Добоја, учинили су да овај водвиљ публику у потпуности увуче у урнебесне заплете брачних и мушко-женских односа.

- Публика воли водвиљ и управо та жустра игра и мноштво занимљивих животних ситуација у којима се нађу ликови, љубитеље театра ће сигурно поново вратити у позориште. Уживали смо радећи на овој представи и надам се да ћемо доживјети судбину београдске представе "Буба у уху" која је одиграна више од 1.600 пута - казао је редитељ Стјепановић и најавио да ће представа сигурно имати и фестивалски живот.

Како је казао Стјепановић, покретач драмске радње је страсна жеља главног лика Боре, кога је вјерно дочарао глумац Борис Шавија, да, иако ожењен, има љубавну везу са другом женом. Та жеља ставила је ликове у низ комичних ситуација у којима се исмијавају пороци и настраности појединца, али и читавог слоја одређеног друштва.

У једној од тих незгодних ситуација нашао се и Борин кум Ђоко, кога тумачи Велимир Бланић, а који је у љубавној вези са његовом женом Живком, коју тумачи Ања Илић.

- Рад на комедији захтијева велику посвећеност и концентрацију, а да ли смо успјели у свом циљу, на крају одлучује само публика која ће се смијати или не - каже Бланић.

У представи још играју и Драгана Марић која је на сцену донијела лик куварице Сузе, Сњежана Штикић игра љубавницу Сузану, а љубоморног мужа, месара оживио је Златан Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана