Премијерa у Градском позоришту Јазавац: Прича о насиљу оставила снажан утисак>

А.Г.
Премијерa у Градском позоришту Јазавац: Прича о насиљу оставила снажан утисак>

Бањалука - Чланови Студија "Јазавац" под будним оком редитеља Белинде Божичковић премијерно су у суботу увече извели представу "Бам Бам".

На сцени Градског позоришта "Јазавац" млада глумачка екипа оживјела је причу Вилијама Мастросимона која говори о вршњачком насиљу. Иначе, текст је заснован на истинитом догађају који се десио 1998. године у Спрингфилду, Орегон, када је Кип Кинкел убио своје родитеље и пуцао на два школска друга, при чему је повриједио још 22 људи.

Улоге у комаду Божичковићева је повјерила Неди Томашевић, Бранки Мишић, Хелени Симић, Ђорђи Атељ, Тамари Јошић, Борису Марићу, Јасмини Салопек, Вишњи Ловрић, Кољи Гранулићу и Ани Милетић.

Сви који су били на премијери кажу да је ова прича на њих оставила снажан утисак и да су још дуго по изласку из позоришта разговарали о представи.

- Требало би сви да се освијестимо и посматрамо пажљивије шта се дешава око нас - можда је ваше дијете жртва насиља, а да тога нисте ни свјесни. Као друштво смо јако заказали. Не видимо и не занимамо се за несрећу која се дешава, док се не догоди конкретно нама. Чим прође медијска пажња, наступа наша незаинтересованост за дјецу која су прошла кроз страшне облике насиља - сматра Божичковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана