Премијера представе Умрежи ме њежно

Срна
Премијера представе Умрежи ме њежно

Прњавор - Омладински ансамл Драмске сцене Српског просвјетно-културног друштва "Просвјета" из Прњавора извео је вечерас премијерно пред домаћом публиком представу "Умрежи ме њежно".

Руководилац овог аматерског позоришта Бранкица Радоњић, сценариста и режисер представе, рекла је Срни да је ово прва невербална представа у извођењу "Просвјетиног" позоришта.


"Имали смо основну идеју да прикажемо данашњи живот у којем је нестало комуникације, погледа, емпатије и разумијевања. Претворили смо се у зомбије и роботе, сви смо исти, исто се понашамо, исто радимо", рекла је Радоњићева.

Она је додала да је представа глумачки изузетно захтјевна јер се морала постићи синхронизованост радње која приказује три идентична дана у три различите брзине.

"Поставља се питање желимо ли овакав свијет или можемо нешто да урадимо, да будемо индивидуалци, другачији. На крају представе нудимо рјешење за спас монотоног свијета и живота, а оно се налази у умјетности", каже Радоњићева.

Она истиче да се на једнообразност живљења у савременом друштву покушало указати и оригиналним костимима, јер је свих десет глумаца у представи обучено на исти начин, у црно-бијеле костиме.

"Просвјетина" Драмска сцена у Прњавору ће у четвртак, 21. априла, извођењем представе за дјецу "Бајка о бајци" уприличити јубиларну, 30. премијеру, којој ће присуствовати и гости из Србије, писци Тоде Николетић и Пеђа Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана