Премијера представе Прекиди у Позоришту Приједор: Љубавне интриге измамиле аплаузе

Снежана Тасић
Премијера представе Прекиди у Позоришту Приједор: Љубавне интриге измамиле аплаузе

Приједор - У Позоришту Приједор премијерно је изведена представа "Прекиди" по тексту Мајкла Кристофера у режији Ведрана Марчете као друга премијера у 62. позоришној сезони ове позоришне куће.

Марчета је рекао да се тема представе у великој мјери тиче савременог живота младог човјека.

- Комад се  бави проблемима истине и љубави и надам се да је публици било занимљиво да гледа како се тај чвор покушава распетљати, а уствари се још више запетљава - рекао је.

Додао је да је представа начела многе проблематичне односе савременог друштва и детектовала проблеме везане за љубав, секс, заљубљеност, сумњу и страх.

- Дошло је до велике деструкције љубави па смо се ми бавили тим проблемима и мислим да се публика препознала у многим елементима представе - рекао је Марчета.

Ово је режисеру Марчети уједно била дипломска представа, којом је успјешно завршио своје школовање на Академији умјетности у Бањалуци.

- Утисци су углавном позитивни и драго ми је да сам окончао своје школовање на катедри за позоришну режију. Овом представом постао сам дипломирани позоришни редитељ и осјећај је прелијеп - казао је Марчета.

Глумица Мирела Предојевић је рекла да је ово прича о љубави, о двоје људи који покушавају бити заједно.

- Видимо двоје у десетак различитих ситуација у којима се сналазе када покушавају да буду заједно, а онда да буду одвојено. Видимо успон и пад једне љубави - навела је Предојевићева.

Глумац Деан Батоз тумачи лик младог фотографа Стива који се не сналази у љубави, али он не мисли тако.

- Презадовољан сам реакцијама публике, јер представа није рађена као комедија, али су се људи смијали јер су се у неким ситуацијама препознали - казао је Батоз.

Он је додао да је текст по којем је рађена представа настао 2002, али да је због теме којом се бави и данас актуелан и стога свевременски.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош је, уз честитке Марчети на успјешно завршеном дипломском раду, истакао да се нада да је ово само једна у низу представа које ће он радити са приједорском ансамблом.

Прва реприза представе "Прекиди" заказана је за недјељу, 7. децембра, у 20 часова.

Припреме

Рад на представи је трајао необично дуго с обзиром на то да је почетак био још у априлу ове године.

- Стицајем разних околности и повреде глумца Деана Батоза морали смо да прекинемо рад на представи све до јесени, али срећом све је успјешно завршено. И да се зна да се представа не зове "Прекиди" због тога - рекао је Ведран Марчета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана