Премијера филма "Траг дивљачи" 3. октобра у Београду

Танјуг
Foto: IMDb

БЕОГРАД- Сам почетка октобра у биоскопима широм Србије биће резервисан за крими драму "Траг дивљачи" редитеља Ненада Павловића, чије насловне улоге брилијантно доносе Радивоје Буквић, Предраг Мики Манојловић, Милош Тимотијевић и Нада Шаргин.

Прије велике београдске премијере, заказане за 3. октобар у МТС дворани, филм је имао претпремијерну пројекцију на Интернационалном фестивалу филмске режије ЛИФФЕ у Лесковцу и свечано ће затворити "Валтер фест" у Младеновцу.

Главне ликове ове филмске приче чине моћник УДБЕ, дисидент самотњак, дама у невољи и амбициозни новинар, а међусобно их повезује брутално убиство које те 1979. године жестоко потреса југословенску јавност.

Сценарио за филм “потписује Ненад Павловић, у сарадњи са Ðорђем Милосављевићем и Димитријем Војновим, а прича је настала по мотивима прозе Живојина Жике Павловића, једног од наших најзначајнијих књижевних и филмских аутора.

Поред Буквића, Манојловића, Тимотијевића и Шаргин глумачки поставку чине и Драган Бјелогрлић, Милена Павловић, Милена Радуловић, Филип Шоваговић и многи други.

"Траг дивљачи" снимљен је у продукцији куће „Режим“, уз копродукције Кинематографска кућа и Филм Дистрикт; продуценти филма су Милоша Аврамовића и Татјана Жежељ Гојковић, а копродуцент Коста Ðорђевић.

Филм је добио подршку Министарства културе и информисања, Филмског центра Србије, Телекома Србије, Покрајинског секретаријата за културу Војводине, општине Зајечар као и Потпрограма МЕДИА у оквиру програма Креативна Европа за подстицај развоја европског аудиовизуелног и мултимедијалног сектора, биоскопска дистрибуција је поверена Тарамоунт филму.

Карте за велику београдску премијеру филма “Траг дивљачи” су у продаји од 19. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана