Представом "Јефимија" требињско Градско позориште отвара сезону

ГС
Foto: РТРС

ТРЕБИЊЕ - Монодрама "Јефимија", рађена по тексту Звонимира Костића, у рећији Жељка Милошевића премијерно ће бити одиграна 3. марта у 20 часова у Културном центру Требиње, чиме ће бити озваничен почетак нове сезоне позоришта у овом граду.

У овој монодрами игра глумица Тијана Јовановић, која је рекла да је Јефимија један комплексан лик који захтјева доста рада и унутрашњег раста.

- Монодрама је по мом мишљењу најтежи облик изражавања за глумца јер нема партнера и глумац се ослања искључиво само на себе. Надам се да ћу испунити очекивања, радим на томе и мислим да сам већ довољно година у послу тако да могу да разумијем и изнесем неке сегменте. Ту је и редитељ који има јасну слику о свему  - навела је Јовановићева.

Милошевић је рекао да је доста изучавао лик Јефимије, и хтио је да је прикаже као цјеловиту личност.

- Схватио сам да је то била једна снажна жена. Мене као редитеља није интересовала она само као монахиња него као тинејџерка, дјевојка, жена, мајка, владарка, монахиња, све то заједно је она, Јелена односно Јефимија, у том једном суровом времену. Жена која свједочи највећем успону српског царства у доба цара Душана и његовог распада послије – навео је Милошевић.

Драматизацију текста представе потписује Александар Васиљевић, а костимограф и сценограф је Милица Јеремић Телебак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана