Представом "Јазавац пред судом" завршена позоришна ревија

Срна
Foto: СРНА

ПРЊАВОР - Првом репризом представе "Јазавац пред судом" Петра Кочића у извођењу групе одраслих Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) "Просвјета" Прњавор, затворена је Седма позоришна ревија "Прњавор и пријатељи".

Умјетнички руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић подсјетила је да је Прњавор више од два мјесеца био позоришни град у ком су своја остварења, осим прњаворског позоришта, приказали и гостујући ансамбали из Новог Града, Бањалуке, Лакташа, Дервенте и Добоја, а промовисана је и књига Љиљане Чекић "Народно позориште Врбаске бановине".

Она је рекла Срни да су у Драмској свени поносни што су ове године успјели да публици поклоне 11 позоришних вечери.

 "Гости су из нашег града понијели најљепше утиске, а свака прилика да им узвратимо гостопримство нас радује, али и обавезује и зато смо посебно задовољни што су све представе добиле изузетно високе оцјене публике што потврђује квалитет и овогодишње позоришне продукције", додала је Радоњићева.

Члан прњаворског аматерског позоришта Синиша Тешановић, који игра улогу Давида Штрбца, рекао је да је представа "Јазавац пред судом" тек започела свој позоришни живот.

"Предстоји нам мала турнеја до краја године у градовима у окружењу, а планирамо и гостовања у Србији. Како је представа фестивалског карактера надамо се учествовању на будућим позоришним фестивалима уколико нам епидемиолошке мјере то буду дозвољавале", навео је Тешановић.

Он је додао и да је почетком децембра у плану извођење премијере представе "Друга срећа" и реприза представе "Женски разговори" у новој постави са прњаворским аматерским глумцима.

"Имамо жељу да у сљедећој години радимо поново једну комедију и један велики пројекат под називом 'Српска драма' односно 'Синовци' по истоименом филму аутора Синише Ковачевића. Због тога позивамо све заинтересоване људе од 20 до 70 година да нам се придруже у драмској групи за одрасле", рекао је Тешановић. Драмска сцена СПКД "Просвјета" Прњавор Седму позоришну ревију "Прњавор и пријатељи" организовала је у сарадњи са Центром за културу Прњавор и уз грант за подршку пројектима из области културе општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана