Представом Границе настављен Фестивал омладинских позоришта

Срна
Представом Границе настављен Фестивал омладинских позоришта

Зворник - Представом "Границе" у извођењу "Дис-Позоришта младих" из Бањалуке, коју је режирао Новица Богдановић, у Зворнику је настављен шеснаести Фестивал омладинских позоришта Републике Српске.

Глумац овог позоришта Огњен Богдановић рекао је да представа "Границе" покушава да истражи границе које се налазе у људима и око њих, "да покуша да их пређе или, грубо речено, пробије".


"Представа жГраницеж је невербалног карактера и њоме настојимо да разбијемо границе и стеге, те да у цијелој причи оставимо публици да види оно што би жељела", навео је Богдановић.

Фестивал омладинских позоришта почео је синоћ у зворничком Дому омладине представом "Умрежи ме њежно", сценаристе и режисера Бранкице Радоњић, а у извођењу Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" из Прњавора.

У оквиру Фестивала, Аматерско позориште из Котор Вароши извело је представу "Успавана љепотица", сценаристе и редитеља Велиде Поповић, док ће вечерас "Бањалучко студентско позориште" извести представу "Прљави веш" по тексту Богољуба Ђорђевића и у режији Александра Пејаковића.

Трећег дана фестивала, Драмска секција Гимназије и Градско позориште Мркоњић Град приказаће "Игре у пијеску" аутора Михала Валчака, у режији Дубравке Николић.

Током четири фестивалска дана биће изведено десет представа, од којих три у Милићима, с тим да ће такмичарски дио бити извођен у Зворнику.

Шеснаести Фестивал омладинских позоришта Републике Српске трајаће до 18. октобра.

Организатори су Дом омладине Зворник и "Дис Театар" из Бањалуке, покровитељ Министасртво просвјете и културе Републике Српске, а пријатељи фестивала Градска управа Зворник и компанија "Боксит" из Милића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана