Представник Амбасаде Русије у посјети Фестивалу ДПРС

Б. П.
Представник Амбасаде Русије у посјети Фестивалу ДПРС

БАЊАЛУКА - Синоћњем извођењу представе "Беба и мама" (Прича о малом ждријебету и срећи) у продукцији Државног дјечијег драмског позоришта из Санкт Петерсбурга, Русија, присуствовао је и представник Амбасаде Руске Федерације у БиХ Илија Гладков.

Чланови умјетничког ансамбла из Русије пренијели су Гладкову утиске након сусрета са бањалучком публиком, као и са бањалучким колегама, јер руски умјетници бораве у Бања Луци од 13. октобра и отварања Фестивала.

Захвалност за долазак у Републику Српску и честитке за извођење, исказала је и помоћник министра за културу, Тања Ђаковић.

Била је ово дивна прилика да се у Бањалуци представи један од најснажнијих театара Русије, који се одушевили и малишане и одрасле, јер је руска школа умјетности за дјецу свјетски престижна и врхунског нивоа.  Данас је у оквиру Међународног фестивала за дјецу заказно извођенје комада „Calaveritasс-радост живота“ у извођењу театра „Mil Rostros“ из Мексико Ситија у 18. часова, док је за сутра заказано извођење представе „Магични град“ , позоришта лутака „Пинокио“ из Београда Србија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана