Представљена збирка поезије Бранислава Илића

СРНА
Представљена збирка поезије Бранислава Илића

Пале - У Културном центру Пале вечерас је представљена збирка поезије Бранислава Илића "Да сјећања не сагоре" у издању Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Илић је рекао да је овом збирком поезије желио да отргне од заборава прошло, проживљено вријеме и да забиљежи догађаје и појаве, јер "вријеме које неумитно пролази пријети да избрише све оно што је било толико важно и што је заслужило да остане написано".

Он је додао да је књига подијељена у три циклуса – родољубиви, љубавни и завичајни и да је настојао да забиљежи оно најзначајније из протеклог периода.

Илић је навео да је ово друга промоција књиге, а прву је имао на Сајму књиге у Београду.

"Било ми је лакше у Београду него на Палама гдје имам одговорност да пред пријатељима и суграђанима представим своју књигу. Бићу срећан ако ова књига у њиховим очима и мислима буде бар мало већа од њеног формата", рекао је Илић.

Рецензент књиге Милован Јефтовић нагласио је да емотивни људи имају проблема са сјећањима и са тим да ли да их свјесно потисну и забораве или да их запишу.

"Сјећања само када се запишу имају смисла и тако је направио и Илић у својој збирци поезије", рекао је Јефтовић и додао да је Бране од тог сјећања направио лијеп пјеснички запис.

Према његовим ријечима, у књизи постоји више тема, од завичајних до родољубивих, али доминантне су лирске пјесме у којима има доста туге.

"Илић пише из душе, врло топло и емотивно описује своје доживљаје и тако је написао и ову збирку", рекао је Јефтовић.

На промоцији књиге стихове су говорили глумац Љубо Божовић и аутор књиге, уз пратњу групе "Теодулија" која је извела традиционалне пјесме Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана