Представљена поштанска марка са ликом Бате Живојиновића

Танјуг
Представљена поштанска марка са ликом Бате Живојиновића

БЕОГРАД - Пошта Србије представила је данас пригодну марку са ликом глумца Велимира Бате Живојиновића (1933-2016).

В.д. Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да је марка издата на прелазу двије године поводом двоструког јубилеја - 50 деценија од ратног филма "Сутјеска" (1973) и 55 година од акционог остварења "Мост" (1969), у којима је Живојиновић играо.

Ђорђевић  је оцијенио да је својим бројним улогама Живојиновић оставио велики траг у југословенској и српској кинематографији и "заслужио да добије своју поштанску марку".

Према његовим ријечима, Живојиновић је био "велики глумац", који је био посебно популаран у Кини, захваљујући прије свега филмовима "Мост" и "Валтер брани Сарајево" (1972).

Унука чувеног глумца Дина Живојиновић је истакла да издавање марке показује да се "праве вриједности преносе из генерације у генерацију" и да је то још један од начина да "чувамо Батин лик и дјело".

-Бата и сви остали чланови породице би били веома задовољни да су са нама, и од срца велико хвала - поручила је Живојиновић, којој је Ђорђевић уручио марку, уз пригодно отварање шампањца.

Из Поште Србије је истакнуто да је Живојиновић "великан филмске уметности", кога је на марки портретисао у оделу и лептир машни креатор Поште Србије Мирослав Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана