Представа Подвала подиже завјесу 19. Театар феста Петар Кочић у Бањалуци

М. П.
Представа Подвала подиже завјесу 19. Театар феста Петар Кочић у Бањалуци

Бањалука - Представом "Подвала" Милована Глишића у режији Ђурђе Тешић, а у извођењу Народног позоришта Републике Српске, 17. маја ће бити отворен 19. Театар фест "Петар Кочић" у Бањалуци.

Селектор овогодишњег издања фестивала, који ће трајати до 24. маја, је Љиљана Чекић која је на прес-конференцији одржаној јуче истакла да је имала изузетно захтјеван задатак. Морала је изабрати представе које су добре и актуелне, а које с друге стране технички могу бити изведене на прилично малој сцени националног театра. Тако ће љубитељи позоришта на фестивалу имати прилику да погледају представе "Бела кафа" Александра Поповића у режији Милана Нешковића, а у извођењу Народног позоришта у Београду, као и "Чудовиште" Бранислава Илића, редитеља Предрага Штрпца коју изводи Народно позориште "Тоша Јовановић" из Зрењанина. Позориште Атеље 212 из Београда извешће ауторски пројекат Мије Кнежевић "Кафа и цигарете - поздрав из Београда", а Српско народно позориште Нови Сад представу "Дух који хода" аутора Дејана Дуковског у режији Александра Поповског.

Публику очекује и комад "Сумњиво лице" Бранислава Нушића у режији Оливере Ђорђевић, а у извођењу Хрватског народног казалишта Осијек те представа "Чаруга" аутора Радослава Павловића, коју је режирао Станислав Грујић, а изводи копродукцијски ансамбл Народног позоришта Лесковац и "Пулс" театар из Лазаревца. На затварању фестивала, када ће бити додијељене и традиционалне награде, организатори су припремили гала концерт Константина Костјукова и звијезда балета из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана