Представа Писац породичне приче изведена са намјером да гледаоце учини хуманијим

Р. Ми.
Представа Писац породичне приче изведена са намјером да гледаоце учини хуманијим

Требиње - Представу "Писац породичне историје", у режији Слободана Маруновића, глумци Градског позоришта Требиње извели су премијерно у Културном центру.

Драмски текст Љубомира Ђурковића је трагична фарса у десет слика која кроз хумор и на универзалан начин говори о обезличењу које су наметнули ратни и послијератни догађаји.

То је драма о распаду породице, о маргиналцима који страшно желе да узлете, али сваки такав покушај бива још дубљи и још трагичнији пад.

Глумачка екипа одушевила је требињску публику, а задовољан је био и режисер Слободан Маруновић који је истакао да је од првог тренутка знао да ће са овим глумцима направити представу која ће служити на част позоришту и Требињу.

- Представа има намјеру да гледаоце учини бољим, хуманијим људима, који препознају своје мане и своје врлине, те да укаже на оно што је иза нас и што не би требало више никада да се понови - навео је он.

Ријеч је о споју талента, младости и искуства, а очекивања су крајње позитивна.

- Веома сам задовољан почетком нашег рада. Ово је веома талентована екипа, састављена од искусних и опробаних глумаца и људи који воде ово позориште, одржавају га у животу, прије свега мислим на Жељка Милошевића који је спиритус мовенс позоришта и позоришног живота у Требињу, и младих снага, што ме посебно радује. Биће то комбинација искуства и младости, један лијепи спој за мој рад на овој представи - нагласио је редитељ.

У новој представи домаћег позоришта играју Дарко Куртовић, Весна Ђурић, Игор Сврдлин, Жељко Милошевић, Миодраг Шешељ, Јефимија От, Мира Бокун и младе глумачке снаге Митар Милићевић и Давид Попадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана