Представа “Кућа на граници” фаворит публике “Фестивала фестивала”

РТРС
Представа “Кућа на граници” фаворит публике “Фестивала фестивала”

Требиње - Представа “Кућа на граници” Центра за културу “Масука” из Велике Плане, која је изведена у четвртак, треће такмичарске вечери, досадашњи је фаворит публике “Фестивала фестивала”, који се одржава у Требињу.

Иако тек на половини фестивала, трупу из Велике Плане су најбољом окарактерисали сви анкетирани посјетиоци. Сценарио је рађен по тексту Славомира Мрожека, а у режији Дејана Цицмиловића, који каже да, иако написан много раније, комад је и данас актуелан и потпуно тачан.

“Комад на духовит, гротескан и саркастичан начин приказује вријеме у коме живимо и ситуацију у којој је данас, не само Србија, већ пола Балкана, подијељена и искомадана и то од стране оних који не разумију менталитет ових људи, одређујући им границу која пролази кроз саму кућу једне породице и одређује им када ће и шта јести, хоће ли пушити, пити ракију и слично”, каже Цицмиловић.

Трупа из Велике плане, и поред свих добрих страна Европске уније, приказује изненадни и ненајављени упад европских дипломата на једно породично имање у Србији, што оставља горак укус.

До краја фестивала слиједе промоције још двије публикације - “Позоришни речник” и “Савремена српска драма”, док ће на завршној вечери у недјељу вече бити приказан и сценско-музички програм студената Академије умјетности из Бањалуке - “Мала ноћна музика”. Током фестивала на требињским улицама организоване су сценско-музичке форме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана