Представа “Изгубљени у Бруклину” најбоља на фестивалу у Требињу

Срна
Представа “Изгубљени у Бруклину” најбоља на фестивалу у Требињу

БАЊАЛУКА - Представа Народног позоришта Републике Српске “Изгубљени у Бруклину”, прича српских емиграната који су у потрази за бољим животом у Америци, проглашена је најбољом на 15.

ИНТЕРДИфесту “Дани малих ствари” одржаном у Требињу.

Ове сценско-филскма приче аутора Џоа Молера, рађена је у режији Владимира Ђорђевића, који поред Жељка Еркића, тумачи једну од улога.

Одлуку о побједнику на фесту донио је стручни жири у чијем су саставу предсједник Слађана Скочајић, те чланови Момир Бркић и Јован Видаковић, саопштено је из Народног позоришта Српске.

У оквиру Фестивала, одигране су и представе “Наши дани” - ауторски пројекат глумца и редитеља Радослава Миленковића по текстовима Радоја Домановића, а у продукцији “Процес театра” из Београда, “Игре богова” Позоришта Шабац и Сцене “Маска”, те кабаретска представа “Едит Пјаф”, ауторски пројекат Ђурђе Вукашиновић у продукцији Позоришта “Мачак” из Бањалуке.

Организатор Фестивала, који је одржан у Центру за културу је Културна сцена “Мале ствари” из Требиња, а покровитељи Градска управа, “Електропривреда Републике Српске” и пријатељи Фестивала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана