Представа “Хероји” на затварању

Т. Н.
Представа “Хероји” на затварању

БИЈЕЉИНA - Представом “Хероји” Позоришта “Раша Плаовић” из Уба завршен је фестивал позоришта “Дани комедије” у Бијељини.

На фестивалу су одигране и представе београдских позоришта “Импресарио”, “Призор” и “Славија”.

Ове године нису додијељене фестивалске награде него су учесницима уручене захвалнице, а по мишљењу публике, најуспјешнија представа била је “Квартет” Позоришта “Славија” из Београда.

- Бијељински фестивал је “преживио” дјетињство и одавно је сврстан у календар значајних културних манифестација у Републици Српској. За десет година постојања фестивал је остварио запажен успјех, јер смо на бијељинску сцену доводили најуспјешније представе - каже директор Центра за културу из Бијељине, који је организатор фестивала, Лазар Aвакумовић.

Глумац Иван Бекјарев истиче да су овакви фестивали значајни за развој позоришне умјетности, а посебно у градовима у којима нема организованог театарског живота и стваралаштва, као што је и Бијељина.

- Фестивалске представе навикавају публику да прати представе из различитих средина. То гледаоцима знатно развија и укус.  Фестивали су битни и за велике градове у којима позоришни живот има традицију, јер су они место где се унапређује такмичарски дух - каже Бекјарев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана