Представа Добро дошли у кабаре отворила Дане комедије

Срна
Представа Добро дошли у кабаре отворила Дане комедије

Бијељина - Извођењем представе "Добро дошли у кабаре" Радета Марјановића вечерас је отворен 15. позоришни фестивал "Дани комедије", који организује Центар за културу "Семберија" у Бијељини.

Глумица Тања Бошковић на конференцији за новинаре уочи представе изјавила је да је важно његовати смисао за хумор у времену које није лако.


"Фестивали су веома важни, ретка је то привилегија за град и треба их одржавати јер љубитељима позоришта показују шта се дешавало током године у области комедије", рекла је Бошковићева.

Она је изразила наду да ће позоришни фестивал у Бијељини прерасти у међународни, да се види чему се људи у региону смију, истичући да се сви још добро разумију и да не постоји језичка баријера.

Бошковићева је додала да се радује сваком новом гостовању у Бијељини гдје се, након многобројних одиграних представа, осјећа као њен становник.

Аутор представе Раде Марјановић рекао је новинарима да је овај позоришни комад објединио протеклих 15 година рада у бројним кабаретским представама.

Кабаре је, према његовим ријечима, један од најтежих жанрова у глумачкој професији који захтијева комплетну умјетничку личност, да би се публици пренио не само смијех, него и љепота и задовољство душе.

Директор Центра за културу "Семберија" Љиљана Еркић најавила је да ће публика у Бијељини током петодневног фестивала комедије имати прилику да види и представе "Маратонци трче почасни круг" Судентског позоришта са Пала, "Хипертензија" у извођењу глумаца Агенције "Југоарт", "Гарсоњера" Народног позоришта Републике Српске, те "Арсеник и старе чипке" Агенције "Сцена" из Београда.

Селектор фестивала Гаврило Јовановић најавио је да ће ове године награде 15. позоришног фестивал комедије у Бијељини бити "Златни купуси", као шаљив, али у народу прихваћен и препознатљив синоним за Семберију.

"Златни купус" биће додијељен за најбољу представу, најбољу глумицу и за најбољег глумца.

Све представе почињу у 20.00 часова у Центру за културу, а цијена улазнице је 10 КМ.

Прва одиграна представа је, као и ранијих година, одиграна у препуној сали која прима 350 посјетилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана