Представа Бунар сутра на зеничком фестивалу

Срна
Представа Бунар сутра на зеничком фестивалу

Приједор - На зеничком фестивалу драме и ауторског театра наступиће Позориште Приједор са представом "Бунар" према тексту Радмиле Смиљанић и у режији Дарка Цвијетића.

Породична драма између мајке, сина Милоша који се из рата враћа без ногу и снахе Јасмине која не успијева да затрудни, смјештена је у српско село, али проблематичан однос свекрве и снахе надјачава проблем мјешовитог брака.


Лик мајке игра Злата Когелник, њеног сина Срђан Књегињић, снахе Сабина Халиловић, удовице Смиље Мирела Предојевић и сеоског врача Деан Батоз.

Осим приједорског ансамбла који наступа сутра у 22.00 часа у Босанском народном позоришту /БНП/ у Зеници, у такмичарском програму представиће се Народно позориште Сарајево и више копродукција са представама "Откривање жене", "За шта бисте дали свој живот?" и "Све се некако преживи, осим смрти", те Београдско драмско позориште с представама "Берлински зид" и "Моје дете".

У конкуренцији је и домаћин фестивала БНП Зеница са представом "Моја фабрика", копродукција мостарских позоришта и БНП Зеница с представом "Мртве рибе пливају на леђима" и Камерни театар 55 Сарајево са представом "Мирна Босна".

Фестивал у Зеници траје од 5. до 14. маја, селектор је Неџад Фејзић, а чланови жирија Селма Диздар, драматург из Сарајева, Игор Ружић, позоришни критичар из Загреба и Ермин Браво, глумац и професор из Сарајева.

Осим стручног жирија, представе оцјењују и новинари и публика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана