Предсједник Српске присуствује извођењу опере “Aида”

Агенције
Предсједник Српске присуствује извођењу опере “Aида”

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће вечерас у Костоцу у Србији извођењу опере “Аида” у римском амфитеатру у Виминацијуму, преносе агенције.

Опера Ђузепеа Вердија, у извођењу Народног позоришта из Београда, почеће у 20 часова.

Археолошко налазиште Виминацијум биће домаћин овог спектакла у оквиру државног програма обиљежавања 17 вијекова Миланског едикта у Србији.

У музичко-сценском спектаклу главну улогу тумачи првак београдске опере Јасмина Трумбеташ-Петровић, а осим бројних солиста, у представи учествује више од 300 извођача.

Диригент ће бити директор Опере у Бургасу Иван Кожухаров, а плесове у “Аиди” кореографски поставља балетски умјетник из Србије Константин Костјуков.

Исте вечери, предсједник Србије Томислав Николић отвориће у 18 часова изложбу “Константин Велики и Милански едикт 313 – рађање хришћанства у римским провинцијама на тлу Србије”, која приказује заоставштину Римског царства у Србији.

Поставка ће приказати репрезентативне археолошке налазе који осликавају доба које претходи времену Константина Великог, период његове владавине, али и вриједно насљеђе првог хришћанског цара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана