Позоришни костими хит

Снежана Тасић
Позоришни костими хит

Приједор - Поставка радова из богате умјетничке збирке приједорске Галерије '96 привукла је ријеку посјетилаца, који са радозналошћу разгледају дјела стваралаца различитих генерација.

Директор Галерије Тихомир Илијашевић је рекао да је ријеч о изузетној колекцији, коју чини око 160 радова, од којих би се могло направити више тематских изложби.

- Одлучили смо се за један пресјек, гдје су биле битне технике, а не аутори - рекао је Илијашевић.

Додао је да је већина радова настала на претходних седам фестивала цртежа и музике, којима је домаћин Галерија '96, а остали радови су углавном поклони аутора који су излагали у овом изложбеном простору.

Истакао је да је прошле године у галерији организовано десет ликовних изложби, седам књижевних вечери, девет концерата и седми Фестивал цртежа и музике.

Најпосјећенија је била изложба позоришних костима три студенткиње са београдског Факултета примењених уметности. Судећи по броју посјетилаца, костими су били права хит.

- Ову изложбу посјетило је око двије хиљаде љубитеља умјетности, а галерија је сваки дан била препуна - рекао је Илијашевић.

Додао је да ништа мање није била вриједна ни изложба чувеног архитекте Зорана Булајића, који је главни мајстор на Храму Светог Саве у Београду, као и изложба карикатура Душана Петричића.

Да је овај изложбени простор увијек отворен за великане књижевности доказ је и гостовање Матије Бећковића, које је окупило бројне поштоваоце писане ријечи.

Етно-боје

Фестивал музике и цртежа ове године биће одржан у мају у знаку етно-боја.

- Биће изложено седам ткалачких станова, на којима ће ткати академске умјетнице, а у оквиру фестивала биће концерт етно-музике у мало модернијој верзији - казао је Тихомир Илијашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана