Познати умјетник из Лос Анђелеса прави играчке Трбе и Дугог VIDEO

А. М
Познати умјетник из Лос Анђелеса прави играчке Трбе и Дугог VIDEO

Бањалука - Ствараоци бањалучке бајке "Авантуре Трбе и Дугог" Јелена Којовић Тепић и Младен Ђукић сваки дан имају један добар разлог да буду поносни на своју идеју.

Осим што имају одличну подршку љубитеља добре приче из цијелог свијета путем интернет сајта "Kickstarter" на којем су за само три дана скупили 47 одсто новца, још једна сјајна вијест је да ће се правити и играчке од папира.

Да ова бајка помјера границе, доказ је и информација да ће играчке дизајнирати Брајан Кастлефорте из Лос Анђелеса, један од најбољих и најпознатијих дизајнера папирних играчака на свијету. Његова књига "Papertou Monsters " је већ имала много реиздања и до сада продата у 180.000 примјерака.

Један примјерак има и Младен. Пошто су већ размишљали да праве играчке, контактирали су Кастелфортеа да им препоручи неког. Како су сматрали да је Брајан далеко изнад "њихове лиге", тражили да им препоручи неког почетника. Нису знали ни да ли ће одговорити на мејл.

- Међутим он не само да је одговорио, него није препоручио икога. Толико су му се допали прича и дизајн Трбе и Дугог, да је он преузео да ради - поносно причају аутори.

Брајан је снимио и видео на којем најављује сарадњу.

 

Castleforte Tubby & Stretch Intro from AEON Production on Vimeo.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана