Позив за мајсторе мурала

С. Т.
Позив за мајсторе мурала

Приједор - Удружење ликовних умјетника Приједора расписало је конкурс за додјелу друге годишње међународне награде "Паола де Мањинкор" за најбољи мурал у овом граду.

- Нова фасада је одабрана, а своје приједлоге сви умјетници могу да шаљу до 16. јула, поштом или на мејл адресу Удружења [email protected] - рекао је предсједник удружења Борис Еремић.

Ове године главни дио награде је новчани и износи 3.000 марака. Поред тога, аутору побједничког приједлога биће уручена плакета и дата могућност да свој приједлог ослика на фасади у централној пјешачкој зони у Приједору.

- Изложба свих приспјелих приједлога који задовољавају критеријуме прописане конкурсом биће организована у неком од галеријских простора у Приједору и том приликом биће израђен и посебан каталог за све учеснике - каже Еремић.

Право учешћа имају сви пунољетни ликовни умјетници, појединци или групе аутора, радови се достављају под шифром, а жирирање ће радити комисија.

Прошлогодишњи побједник конкурса била је академски сликар Наташа Коњевић из Бањалуке, а њен мурал "Шеширџија" краси  фасаду троспратнице на шеталишту у центру Приједора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана