Позив српским писцима у дијаспори и региону

Срна
Позив српским писцима у дијаспори и региону

Бањалука - Удружење књижевника Републике Србије позива све писце из дијаспоре и региона да пошаљу своје радове уколико желе да њихова књижевна стваралаштва буду дио Антологије савремене српске књижевности за дјецу у дијаспори и региону.


Антологија савремене српске књижевности за дјецу у дијаспори и региону обухватиће књижевно стваралаштво аутора за дјецу који пишу на српском језику, без обзира на земљу поријекла, који живе изван Републике Србије, речено је Срни у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Сврха Антологије је да читалачкој публици представи најбоље пјесме и кратку прозу за дјецу српских књижевника из расејања који својим дјелом припадају нераскидивом и јединственом корпусу српске књижевности.

Планирано је да Антологија буде објављена до октобра 2015. године, када ће бити премијерно представљена на међународним сајмовима књига у Београду и Франкфурту, као и на јубиларним 20. Октобарским сусретима писаца дијаспоре у Франкфурту на Мајни.

Сви заинтересовани писци могу да пошаљу своје ауторске или заједничке књиге поезије и приче за дјецу, појединачне радове или рукописе књига у припреми са овом темом, као и кратке биографије, на адересе: Schriftstellerverein SIEBEN e.V. Vorsitzender Ljubiša Simić, Eckenheimer Landstr. 265, 60320 Frankfurt am Main, Deutschland - [email protected];; те Александар Чотрић, Сењанина Иве 7/6, 11108 Београд, Србија - [email protected]

Пријаве односно радове заинтересовани требају послати најкасније до 31. јануара.

Издавач Антологије биће Издавачка кућа "Пчелица" из Чачка, која је специјализована за објављивање књига за младе и дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана