Повратак публике у културни центар Бански двор уз подршку Аддико банке

Г.С.
Повратак публике у културни центар Бански двор уз подршку Аддико банке

Програмски садржаји ЈУ „Бански двор – културни центар” Бања Лука поново ће бити доступни свим заинтересованим грађанима, а уз подршку Аддико банке. У сусрет поновном отварању културних институција, Аддико банка, дугогодишњи партнер Банског двора, ће за посјетиоце обезбједити дезинфекциона средства.

Повратак у концертну дворану ће  обиљежити љетна сезона културних дешавања установе симболичног назива „50 по 50”, а Аддико банка је за посјетиоце донирала заштитне маске, дезобаријере, средства и држаче за средства за дезинфекцију руку и коже.

„Трудимо се пружити континуирану подршку различитим аспектима културног дјеловања, а Бански двор је наш дугогодишњи партнер у заједничкој мисији промоције и афирмације културног дјеловања. Само прошле године подржали смо ову институцију у организацији чак три велика фестивала, те велики број појединачних културних догађаја. Сматрамо да је Бански двор једна од најзначајнијих културних установа у Бањој Луци, али и Босни и Херцеговини, и задовољство нам је наставити сјајну сарадњу, те обезбједити сигуран боравак гледалаца у просторијама Банског двора” истакла је Марија Панић, маркетинг менаџер Аддико Банк ад Бања Лука.

“Бански двор активно ради на промоцији и представљању значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника и ансамбала због чега нас радује чињеница да Аддико банка препознаје наше залагање, те подржава развијање креативности и културе у нашој заједници. Бански Двор - Културни Центар је прије пандемије организовао више од 20 догађаја мјесечно, а уз подршку Аддико банке у прошлој години реализовали смо Интернационални музички фестивал „Јесења соната”, Фестивал џез музике „Intime Jazz Fast” и „Stand-up фестивал”. Аддико банка је у неком ранијем периоду Банском Двору донирала и концертни клавир Петроф, што је у значајној мјери допринијело квалитету извођења пијанистичких и других концерата у овој установи. На поменутом инструменту су  до сада свирали неки од најпознатијих домаћих и интернационалних пијаниста данашњице, попут Кемала Гекића, Рите Кинке, Елисе Томеллини, Бојана Зулфикарпашића, Матије Дедића, Александра Сердара, Арсена Чаркића, Небојше Максимовића  и многих других. Покретањем сезоне “50 по 50” желимо послати снажну поруку да без обзира на свеукупну ситуацију живот не смије стати, те да уз одговорно понашање и самодисциплину можемо наћи начин да задовољимо своје културне потребе. Због тога смо у овом часу веома захвални Аддико банци која нам је обезбједила средства која су неопходна за безбједан и сигуран повратак публике у изложбене и концертне просторе наше установе” истакао је Младен Матовић, директор ЈУ “Бански двор – Културни центар”.

Аддико банка у оквиру своје стратегије дјеловања према локалној заједници, посебно мјесто даје подршци институцијама културе. Осим партнерске сарадње са овом институцијом, банка има успјешну сарадњу са Народним позориштем у Сарајеву, те Народним позориштем Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана