Потресна исповијест српске диве: Продајем намештај да бих преживела

Агенције
Потресна исповијест српске диве: Продајем намештај да бих преживела

Славна глумица и пјевачица Оливера Катарина, умјетница којој се дивила Европа седамдесетих и осамдесетих, не крије своју тешку ситуацију, али и разочарање јер су је многи заборавили...

Међутим, више од немаштине боли је то што живи у својеврсној изолацији, заборављена од свих и што није добила позив за прославу пола вијека од премијере "Скупљача перја".

"Моје сиромаштво је доказ мог достојанства", изјавила је за "Глорију" славна глумица, која је прије неколико дана продала још један комад драгоцјеног намештаја како би платила рачун за струју.

Некада највећа звијезда југословенског филма живи у изнајмљеном стану надомак Храма Светог Саве, док показује свој аветињски празан гардеробер и рукопис нове књиге, без горчине каже да је нису звали за 50 година од премијере "Скупљача перја".

Због сина Манета, којег је родила у браку са политичарем Миладином Шакићем, одрекла се свјетске каријере.

"Дозволите да будем нескромна па да кажем да спадам међу оне малобројне глумице које заиста певају, не позајмљују ничији глас."

"После великог успеха у Кану са филмом почела је моја музичка каријера. Наступила сам 72 пута у паријској 'Олимпији'. Не знам да ли је то неко поновио. Својим концертима два пута сам отварала Кански фестивал, снимала плоче у Француској, Јапану, гостовала сам по свим већим телевизијама у свету", рекла је Оливера.

Чувена глумица је открила да једно вријеме имала само двије хаљине и да је излазила у синовљевим патикама по улици.

"Намерно сам то радила, да победим сујету и доведем себе у стање да ме не занима како сам обучена и како изгледам. Али чињеница је да је то било у време моје баш велике муке и беде. Због поноса ни од кога нисам тражила. Тако је и сада, када распродајем покућанство и успомене како бих платила рачуне. Не желим о томе да причам, и сина не оптерећујем својим проблемима. Неко је давно рекао 'Моје сиромаштво је доказ мог поштења и достојанства'", рекла је Оливера Катарина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана