Потписани цртежи Мајкла Џексона на аукцији

Танјуг
Потписани цртежи Мајкла Џексона на аукцији

ЛОС АНЂЕЛЕС - Неколико десетина ликовних радова америчког поп пјевача Мајкла Џексона биће понуђени на аукцији која ће се одржати 3. августа у Лос Анђелесу.

Аукцијска кућа “ King's Auctions” саопштила је да ће локација овог догађаја бити накнадно објављена и да ће то бити “врхунско мјесто на Беверли Хилсу”.

Како се наводи у саопштењу, 78 цртежа покојног краља попа биће понуђено на аукцији, а сваки цртеж потписао је он лично, “дајући побједницима аукције дио историје иконе и поп музике”, преноси Холивуд рипортер.

Џексон, који је преминуо 2009. године у 50. години од акутне интоксикације пропофолом, током цијелог живота је био љубитељ ликовне умјетности и почео је да црта у младости.

Џексон је током турнеја често цртао и то му је постао хоби.

-На њега су утицали многи умјетнички жанрови, од класичног и архитектонског до поп арта, па чак и формалног портрета. Такође је имао велику наклоност према Лондону и британским обичајима -наводи се у саопштењу “ King's Auctions”.

Аукција се спроводи у сарадњи са King's филијалом у Лос Анђелесу. Лицитирање у одсуству и онлајн лицитирање уживо биће доступно преко LiveAuctioneers -а, а дјела ће бити изложена на Беверли Хилсу и у Лас Вегасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана