Посвета Ђакому Пучинију у Народном позоришту Републике Српске

Г.С.
Посвета Ђакому Пучинију у Народном позоришту Републике Српске

БАЊАЛУКА - Концерт “Пучини - почетак и крај”, настао у копродукцији Удружења Италијана Бањалука и Народног позоришта Републике Српске, биће одржан 13. фебруара на великој сцени Народног позоришта Републике Српске и то у оквиру фестивала италијанске културе “Insieme”.

- Концерт поводом 100. годишњице од смрти великог композитора извешће Камерни оркестар Народног позоришта Републике Српске и солисти: Албина Смајловић Томић (сопран), Ивана Милинчић (сопран), Младен Продан (тенор) и Александар Драгојевић (баритон), а под диригентском управом Душана В. Урошевића.

- На програму овог концерта наћи ће се арије из познатих опера Ђоакина Росинија “Сибирски берберин” и Ђузепеа Вердија “Травијата”, те Пучинијевих арија из опера “Едгар”, “Тоска”, “Дјевојка са запада” и “Боеми” - саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.
Фестивал италијанске културе “Insieme” биће одржан од 13. до 15. фебруара, а у оквиру фестивала, 14. фебруара у 19 часова у Дому омладине биће одржано предавање “Вијек сјећања - 100 година од смрти Пучинија”. Такође, 15. фебруара у просторијама Савеза националних мањина у Бањалуци у 19 часова биће отворена изложба “Тоскана и Пучини”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана