Поставка Драгана Провиџала у Културном центру: Ретроспективна изложба пред Требињцима

Г.С.
Поставка Драгана Провиџала у Културном центру: Ретроспективна изложба пред Требињцима

ТРЕБИЊЕ - Ретроспективна изложба слика Драгана Провиџала биће отворена вечерас од 20 часова у галерији Културног центра Требиње.

Провиџалова остварења урађена су у различитим техникама, по правилу су камерног формата и често на папиру. Овог умјетника занима интимни моменат у стварању, што значи да креће од древног, од цртежа и стиже до акварела и слике, бави се калиграфијом и ради гравуре на стаклу.

Посебно је интересантан његов комплетан рад различитих тема јер је рађен у разним техникама: тушем, акварелом и акрилом на папиру, порцулану, стаклу и кристалу.

Драган Провиџало је Требињац, рођен 1949. године у Сарајеву, а радни и умјетнички вијек провео је у Швајцарској гдје је учествовао на више колективних изложби. Ово је прва самостална изложба Драгана Провиџала у отаџбини, а ријеч је готово о педесет година стваралаштва. За вријеме боравка у Швајцарској Провиџало је био дугогодишњи члан Удружења ликовних умјетника “Урош Предић”.

Ову ретроспективну изложбу организују Културни центар Требиње и град Требиње у оквиру манифестације “Требињско културно љето”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана