Посљедњи поздрав Мири Ступици

Агенције
Посљедњи поздрав Мири Ступици

Београд - Једна од највећих глумица Србије Мира Ступица кремирана је данас на Новом гробљу, а посљедњи пут од ње су се опростили породица и многобројне колеге

Једна од највећих глумица Србије Мира Ступица кремирана је данас на Новом гробљу, а посљедњи пут од ње су се опростили породица и многобројне колеге.

Мира Ступица, чланица Југословенског драмског позоришта (ЈДП) од оснивања, као и загребачког Хрватског народног казалишта и београдског Народног позоришта, преминула је у петак, у 94. години.

Немјерљив траг у позоришном животу Југославије и Србије Мира Ступица је оставила и улогама у Атељеу 212, Београдском драмском позоришту и Звездара театру, као и Црногорском народном позоришту.

Мира Ступица је добитница свих најзначајнијих југословенских и српских награда за глуму, од Добричиног прстена, три Златна ловор вијенца сарајевског Меса, двије Стеријине награде, Златне арене, Награде "Павле Вујисић" за животно дјело и многих других, саопштило је ЈДП.

Имала је велику жељу да почива поред супруга Бојана Ступице и прије смрти је тражила да њену урну положе поред његове.

Поред чланова породице, од Мире Ступице су се опростили и бројни глумци и редитељи - Војислав Брајовић, Тихомир Станић, Милица Михајловић, Никола Ђуричко, Аница Добра, Дејан Мијач, Горчин Стојановић, Јагош Марковић, Небојша Брадић, Дејан Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана